Přeskočit na obsah
Zpět na výpis

BOHEMIA SEKT Trophée má svůj Talent pro rok 2024

S nadšením jsme u nás ve Starém Plzenci přivítali 31 mladých someliérek a someliérů z celé České republiky, kteří se utkali v prestižní soutěži BOHEMIA SEKT Trophée Talent.

Soutěžící prošli náročnými disciplínami. Od testu odborných znalostí, přes servis sektu a slepou degustaci, až po popis vína před odbornou porotou. Finále přineslo opravdovou výzvu. 3 nejlepší museli během 12 minut zvládnout dekantaci červeného vína, slepou degustaci a perfektní párování vín s pokrmy.

Gratulujeme vítězce Gabriele Unčovské ze Střední odborné školy v Poličce a finalistům Ondřeji Vlčkovi a Nikole Křehlíkové z plzeňské Akademie hotelnictví a cestovního ruchu, kteří obsadili druhé a třetí místo. Všichni soutěžící prokázali mimořádné znalosti a dovednosti v práci s vínem.

Podpora mladých talentů je součástí naší dlouhodobé strategie, zaměřené nejen na kvalitní práci s vínem, ale i na celkový rozvoj oboru. Už se těšíme na další výzvu – BOHEMIA SEKT Trophée Professional, která se uskuteční 16. října a nabídne šanci profesionálním someliérům předvést své umění.

Zpět na výpis

Buďme Spolu na sítích